Hírek, aktualitások

2019. január

2018 év végére elkészültek a projekt megvalósításához szükséges tervek, engedélyezés folyamatban van.

Létrejött a projekt aloldala, a megvalósítási helyszíneken tájékoztató táblákat helyeztünk ki. 

 

2019. március - 2020. augusztus

A kivitelező kiválasztására irányuló 1. és 2.  közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, nem sikerült szerződést kötni. Időközben megkezdtük a tervek átdolgozását, átgondolását, aktualizálását.

 

2020. szeptember - november  

A módosított kiviteli tervek vonatkozásában elindítottuk a 3. közbeszerzési eljárást, mely az 1. részfeladat, a Rákóczi tér Apátság előtti térrésze vonatkozásában eredményesen zárult, és a COLAS Út Zrt-vel 2020. novemberben szerződést kötöttünk. 

 

2020. november - 2021. január

A termelői piac kivitelezőjének kiválasztása érdekében elindult a következő eljárás, mely 2020. decemberben eredménnyel zárult, és 2021. januárban megkötöttük a szerződéseket.

 

2021. február - március

A munkaterület átadásokkal megkezdődött a kivitelezés mindkettő projetk helyszínen. A tervezett befejezés 2021. június hónapra várható.

Hamarosan megkezdődik a projekt "soft" elemeinek megvalósítása, ennen részeként fenntarthatósági, közlekedés- és közbiztonsági rendezvények várhatóak 2021. nyarán.

Várjuk a termelők jelentkezését, akik 2021. ősztől nyíló piacon árusítani szeretnének!

 

2021. április - május

A kivitelezések mindkettő projekt helyszínen zajlanak. A Rákóczi téren kialakult az új járda nyomvonala, burkolatai, közben a gyalogátkelő áthelyezése is kezdetét vette, a kapcsolódó rakodóhely kiépítésével együtt. A piac épülete tető alá került, megkezdődik a fedett-nyitott tér ácsmunkája.

A kivitelezés elérte a 25% készültséget

 

2021. június

A munkavégzés mindkettő helyszínen folyamatosan zajlik: a piacon már a fedés is felkerült az épület tetejére, valamint a fedett árusító tér is elkészült. A Rákóczi téren befejeződött a járdák építése, megkezdődik a kiülők kialakítása, valamint a növénytelepítési munkák, melyhez öntöző rendszer is kialakításra kerül.

A kivitelezés elérte az 50% készültséget.