TOP Energetika - Hírek, aktualitások

2017. augusztus

A projekthez kapcsolódó tervezési feladatok folyamatban vannak, 2017 ősz folyamán tervezetten a kivitelező kiválasztására kerül sor.

 

2018. február-június

Közbeszerzési eljárást folytattunk le, melynek célja a kivitelező kiválasztása volt. A beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb is jelentősen meghaladta a rendelkezésre álló forrást, így az eljárást eredménytelennek nyilvánítottuk.

 

2018. július - 2020. május

A projekt fő elemeinek megvalósítása érdekében megkezdtük a tervek átdolgozását. Ennek részeként felülvizsgáltuk a terezett projektelemeket, energetikust vontunk be, és ennek megfelelően olyan módon alakítottuk át a projekt műszaki tartalmát, hogy várhatóan a rendelkezésre álló források figyelembevételével a lehetőség szerinti legnagyobb energiamegtakarítást érhessük el. Ennek érdekében a két fő épület esetében (A és B) terveztük a homlokzati és födém hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, mindkettő épület esetében projektarányos akadálymentesítést, valamint napelemes rendszerek telepítését. 

 

2020. július - szeptember

A közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatása végén megkötöttük a vállalkozási szerződést a legkedvezőbb ajánlatot tevő VeszprémBer Építő Kft-vel. 

 

2020. szeptember - 

A munkaterület 2020. szeptember 17-én került átadásra. A kivitelező azonnal megkezdte a munkavégzést.

A kivitelezés várhatóan 2020. decemberében fejeződik be.

 

2020. november

A projekt keretében környezeti fenntarthatósági képzési anyag került kidolgozásra, melyet az iskolában, illetve Zirc Városi Önkormányzatnál a dolgozókkal, tanulókkal ismertetünk. A képzés anyaga elérhető itt: KÉPZÉS.

 

2020. december

A kivitelezés lezártult, a műszaki átadás-átvételi eljárás eredményesen befejeződött, az önkormányzat és az intézmény újra birtokba vette a felújított épületeket.

 

2021. január - április

A projekt zárásával kapcsolatos teendő (energetikai számítások, nyilvánosság, menedzsment) lezárásra kerülnek.