TOP Óvoda - Hírek, aktualitások

2017. május - június

Zirc Városi Önkormányzatnak a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére benyújtott pályázatát a Közreműködő Szervezete (Magyar Államkincstár) támogatásra érdemesnek tartotta, a támogatái szerződés megkötésre került. 

 

2017. augusztus

Zirc Városi Önkormányzat megbízást adott a kivitelezéshez szükséges tervek elkészítésére a T.J. Terv Bt-nek. Emellett Mészáros József denevérkutató megvizsgálta az épület külső burkolatai alatt lévő denevér kolóniát, mely alapján megkezdődhet a szükséges engedélyeztetés az illetékes hatóságnál.

 

2017. szeptember - 2018. február

A projekt előkészítésében résztvevő tervezők elkészítették, egyeztetés után pedig véglegesítették a kivitelezésre alkalmas tervdokumentációt. A parkolóra vonatkozó építési engedélyt is megszereztük.

 

2018. március - 2018. július

A projekt kivitelezőinek kiválasztására szükséges közbeszerzési eljárás előkészítése, lefolytatása zajlott. Az eljárás eredményeként mindhárom részfeladat vonatkozásában sikerült eredményt hirdetni:

- magasépítési feladatok esetében nyertes ajánlattevő: MIN-TECH Kft.

- napelemes rendszer kivitelezése esetében nyertes ajánlattevő: Alternatív Energia Rendszerek Kft.

- parkoló kivitelezése esetében nyertes ajánlattevő: Zirci Építő Kft.

A vállalkozási szerződések megkötése után megkezdődtek a kivitelezések

 

2018. júliustól

Megkezdődtek a kivitelezési munkák az óvoda épületén, parkoló területén, továbbá a napelemes rendszerek előkészítéseként a szükséges szolgáltatói jóváhagyásokkal.

A folyamatos munkavégzést követően elsőként a napelemes rendszerek átadására került sor, majd 2018. október végén a parkolót is birtokba vehetük.

2018. decemberében az óvoda épület átalakítás műszaki átadás-átvétele is megkezdődött, első lépésként 2018. december 28-án a nyugati épületrész belső fejlesztése (tornaterem) került átadásra, majd január végével a teljes beruházás lezárásra került.

 

2018. novembertől

Megkezdtük a projekt keretében szükséges eszközök beszerzését:

- konyhai berendezések: a melegítő konyhává átalakított helyiségbe teljesen új felszerelést vásároltunk: sütők, elektromos zsámoly, hűtőszekrények, bútorok, mosogatógép

- bútorok: az új épületrészbe új gyermek és felnőtt bútorokat vásároltunk

- fejlesztő eszközök, tornaszerek: az óvodai testneveléshez kapcsolódó, valamint a fejlesztéshez szükséges eszközöket szereztünk be

- informatikai eszközök: korszerű laptopokkal és projektorral szereltük fel az óvodát

 

2019. május

A projekt átadó ünnepségét 2019. május 23-án 16 órakor tartjuk. 

 

Folyamatban van az udvari játékok beszerzése, telepítésük a nyári szünetben várható.

 

2019. szeptember

Megérkeztek az udvari játékok: egy új  kombinált mászóvárral és egy kötélpiramissal bővült az udvari eszközök köre. Ezzel a projekt megvalósítása befejeződött, minden tervezett projektelem megvalósult.